Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

PHPRomania.net abandonat?
Vezi mesajul original
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Feedback PHPRomania
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
iulian

Data înscrierii: 24/Apr/2007

Trimis: Mie Aug 01, 2007 10:38 am    Titlul subiectului: PHPRomania.net abandonat?  

De vreo cativa ani mai vizitez din cand in cand phpromania . net/forum. Sincer, pot sa spun ca e mai degraba un fel de "bodega" in "lumea forumurilor". Daca ma uit in sectiunea de PHP Avansat vad thread-uri precum "cum as putea sa scot primele n litere dintr-un cuvant", "cum pot afla de pe ce site a venit un user" sau "Optimizare UPDATE". Vi se pare normal? Unde sunt moderatorii? Activeaza vreunul?

P.S.
In order to try to prevent spammers, we do not allow our users to post URLs or enter personal data into their profile until they have posted at least 5 legitimate posts and have been with us for more than 5 days. We appreciate your understanding in this matter in order to help us eliminate spam from this forum. If you have somehow gotten this message even though you meet both of the criteria, please let us know ASAP.

Thanks!
Sus  
snowman

Data înscrierii: 02/Dec/2006
Locație: Hunedoara

Trimis: Mie Aug 01, 2007 1:21 pm    Titlul subiectului:  

poate ca is prea ocupati.oricum trebe sa apara phpromania 2
Sus  
vectorialpx

Data înscrierii: 01/Mar/2005
Locație: Targoviste City

Trimis: Mie Aug 01, 2007 1:52 pm    Titlul subiectului:  

sau poate ca sunt ocupati sa raspunda la thread-uri ca asta...
Sus  
iulian

Trimis: Mie Aug 01, 2007 1:54 pm    Titlul subiectului:  

Cum sa fie prea ocupati? Nu exista asa ceva. Comunitatea ar trebui sa fie ce mai importanta. Si cum sa construiesti o comunitate in jurul unui forum cand moderatorii nu verifica daca thread-urile sunt in categoriile in care ar trebui sa fie, etc?

Probabil o sa fie o schimbare majora de design, dar daca forumul merge in aceeasi directie ca pana acum comunitatea nu va creste. Sau vor veni membri noi, incepatori, care dupa 1 luna de PeHasPe vor posta la rubrica PHP Avansat subiecte precum "Optimizare UPDATE".

De asemenea, definierea categoriilor mi se pare aiurea. Cand stie user-ul ca trece de la PHP Incepatori la PHP Avansat, sau care e direrenta dintre Cod PHP si celelalte doua categorii mentionate anterior? De exemplu, subiectul pentru categoria PHP Avansat e PEAR, Smarty, OOP, PHP 5, XML, UML, Șabloane de proiectare, PHP-GTK. Pai oricare incepe acum cu PHP incepe cu PHP 5. Asta inseamna sa posteze tot timpul la PHP Avansat? Sau, la fel, oricine poate folosi Smarty sa afiseze datele dintr-un select, dar asta nu inseamna sa posteze la PHP Avansat.

Am vazut ca admin a vestit upgrade-ul PHPRomania 2.0. Oare admin e vreun robot? Oare e om? Oare mai posteaza si de pe alt cont pe forum? Oare...

Oare gresesc eu?

P.S.
In order to try to prevent spammers, we do not allow our users to post URLs or enter personal data into their profile until they have posted at least 5 legitimate posts and have been with us for more than 5 days. We appreciate your understanding in this matter in order to help us eliminate spam from this forum. If you have somehow gotten this message even though you meet both of the criteria, please let us know ASAP.

Thanks!
Sus  
iulian

Trimis: Mie Aug 01, 2007 1:58 pm    Titlul subiectului:  

octavian a scris: sau poate ca sunt ocupati sa raspunda la thread-uri ca asta...
Defineste "[...]thread-uri ca asta..."
Sus  
vectorialpx

Trimis: Mie Aug 01, 2007 2:08 pm    Titlul subiectului:  

forumul e de prin 2002 si e facut de oameni destepti, nu de vanzatori de bilete... si pana acum nu s-a vaitat multa lume de structura sa [scrie in dreptul fiecarei sectiuni unde "bate"]

acum, daca un user e idiot si posteaza la mysql probleme de html/css, ce vina are un moderator?

Un moderator [vorbesc in dreptul meu] = om cu serviciu care are proiecte de facut si clienti [cum ziceam, nu suntem cizmari] si probleme personale si incearca sa faca ce poate pentru a mentine forumul "curat" [fara certuri, fara topic-uri postate aiurea, fara mesaje postate de idioti care vor sa se afirme, fara incepatori care posteaza la avansat, fara probleme]

moderatori suntem astia: http://www.phpromania.net/forum/groupcp.php?g=493 useri sunt 12207 [la ora asta]

nici moderatori nu mai sunt activi asa cum nu mai sunt nici useri... so, fa un raport si o sa-ti dai seama ca nu e asa usor...

acum, thread-uri "ca asta" s-au mai postat si am mai fost injurat si m-am enervat destul, recunosc dar, thread-urile ca asta nu sunt citite de userii imbecili care nu stiu pe ce lume traiesc si fac spam si posteaza la evaluare probleme de mysql ;)

asta voiam sa zic...

spor la programat!

edit // phpromania2 nu are legatura cu forumul ;)
Sus  
iulian

Trimis: Mie Aug 01, 2007 2:44 pm    Titlul subiectului:  

octavian a scris: forumul e de prin 2002
Da, stiu ca e vechi.

octavian a scris: [...] si e facut de oameni destepti, nu de vanzatori de bilete... si pana acum nu s-a vaitat multa lume de structura sa [scrie in dreptul fiecarei sectiuni unde "bate"]
Nu s-a vaitat multa lume, dar s-a vaitat. Pai cine vrei sa se vaite, daca te uiti prin post-urile de pe forum vei vedea ca un procent mult peste 60% sunt intrebari de incepatori. Nu zic ca asta e rau, dar vrei sa se vaite incepatorii, care habar nu au sa scoata n litere dintr-un cuvant si posteaza asta la PHP Avansat?

octavian a scris: acum, daca un user e idiot si posteaza la mysql probleme de html/css, ce vina are un moderator?
Moderatorul nu are nicio vina, dar are o obligatie fata de comunitate.

octavian a scris: Un moderator [vorbesc in dreptul meu] = om cu serviciu care are proiecte de facut si clienti [cum ziceam, nu suntem cizmari] si probleme personale si incearca sa faca ce poate pentru a mentine forumul "curat" [fara certuri, fara topic-uri postate aiurea, fara mesaje postate de idioti care vor sa se afirme, fara incepatori care posteaza la avansat, fara probleme]
La fel si eu, acum sunt la servici. Dar asta nu ma impiedica sa intru pe formumurile pe care le vizitez de obicei, sau sa scriu pe PHP Romania ca ceva nu e OK cu forumul asta.

octavian a scris: moderatori suntem astia: vezi postul anterior useri sunt 12207 [la ora asta]
OK, si?

octavian a scris: nici moderatori nu mai sunt activi asa cum nu mai sunt nici useri... so, fa un raport si o sa-ti dai seama ca nu e asa usor...
Atunci pune useri activi ca moderatori. Bineinteles, stabileste niste reguli cu ei. Sau moderatorii urmeaza calea parlamentarilor?

octavian a scris: acum, thread-uri "ca asta" s-au mai postat si am mai fost injurat si m-am enervat destul, recunosc dar, thread-urile ca asta nu sunt citite de userii imbecili care nu stiu pe ce lume traiesc si fac spam si posteaza la evaluare probleme de mysql ;)
Imi pare rau daca s-au mai postat si nu s-a facut nimic :(.

octavian a scris: asta voiam sa zic...

spor la programat!
Same to you!

octavian a scris: edit // phpromania2 nu are legatura cu forumul;)
Deci lupul isi schimba parul dar naravul ba.

In sfarsit, nu vreau si sper ca nu am ofensat pe nimeni. Dar vreau ca discutia asta sa continue cu mai multi participanti.

P.S.

Thanks!
Sus  
whooper

Data înscrierii: 05/Apr/2005
Locație: Toronto ON

Trimis: Mie Aug 01, 2007 3:57 pm    Titlul subiectului:  

iulian a scris:
La fel si eu, acum sunt la servici. Dar asta nu ma impiedica sa intru pe formumurile pe care le vizitez de obicei, sau sa scriu pe PHP Romania ca ceva nu e OK cu forumul asta.
[..]

P.S.

Thanks!

Pesemne tu ai destul timp liber la servici ..
Sus  
carco

Data înscrierii: 27/Mai/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Mie Aug 01, 2007 4:13 pm    Titlul subiectului:  

iulian, de acord ca forumul e putin (mai mult) varza, dar cu "comunitatea ar trebui sa fie cea mai importanta", "moderatorul are o obligatie fata de comunitate" eu zic sa o lasi balta.
Nu comunitatea le da sa manance asa ca nu au nici o obligatie, nici macar morala. Daca incearca sa modereze acest forum (de pehaspisti ca programatori nu prea mai sunt), o fac ca vor sa ajute.

TU/EU/Restul ce am facut pentru aceasta ca aceasta comunitate sa nu moara? De ce nu ne implicam mai mult? De ce nu te oferi moderator? E mai simplu sa critici, nu?

P.S. NU, nu sunt moderator, admin, nu am nici o legatura administrativa cu phpromania.net si, da, ai dreptate, de forum s-a ales praful dar nu cred ca te iei de cine trebuie. Cred ca ar tb. sa-ti indrepti atentia catre proprietarul forumului, nu catre moderatori.
Sus  
iulian

Trimis: Mie Aug 01, 2007 4:14 pm    Titlul subiectului:  

Pai acum am terminat un proiect! Deocamdata am.

Whooper, tu ce parere ai? ...Ca timpul mi-l organizez eu singur :)
Sus  
iulian

Trimis: Mie Aug 01, 2007 4:40 pm    Titlul subiectului:  

carco, nu ma iau de nimeni. Daca citesc ce am scris mai sus poate ca asa mi-as da si mie de inteles. Dar hai sa luam ca exemplu SitePoint (http://www.sitepoint.com/forums/): are o comunitate destul de mare, mult mai mare decat PHPRomania.net si totusi se descurca cu organizarea si moderarea posturilor. Oare ei de ce pot si PHPRomania.net nu poate? Poate ca-s prea putini moderatori pe PHPRomania? Nu stiu!

Repet, nu ma iau de moderatori, cel putin nu in sensul in care cred ca sunt inteles, doar spun ca ei pot sa faca schimari. Inteleg ca si ei au servici, dar daca isi petrec jumatate de ora pe zi ca sa vada ce e nou in sectiunea fiecaruia si sa mute/atentioneze user-ul care a postat problema de SQL in PHP... nu cred ca e asa mult. Sau sa renunte la a mai fi moderator.

Si sa revenim la SitePoint: au ajuns la un anumit nivel la care pot publica carti sub logo-ul SitePoint si comunitatea sa cumpere cartea pentru ca e o carte SitePoint si echipa SitePoint e platita din aceste incasari (plus altele: vezi MarketPlace). Bineinteles ca nu putem compara un forum international cu unul national si orientat strict catre PHP.

Nu am nici cea mai mica idee cine este proprietarul forumului, dar poate vede si el topicul. M-as bucura sa-si dea cu parerea.

carco, multumesc de replica, ai fost obiectiv.
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Mie Aug 01, 2007 4:57 pm    Titlul subiectului:  

Si ce parere ai vrea sa auzi ?

Eu unul pot sa spun ca o comunitate e ca o familie.
Si chiar daca ne calcam noi pe nervi unul pe altul, chiar daca unii posteaza la mama dracu in loc sa posteze unde trebuie, chiar daca eu ma cert cu toata lumea si toata lumea se cearta cu mine ... ne acceptam asa cum suntem. (zic eu)

Deci nu vad o mare tragedie cand un tip posteaza ceva la php avansat care nu apartine acolo. O sa fie mutat cand o sa dea un moderator peste topicul respectiv.

Si sa-ti reamintesc ca moderatorii trebuie sa citeasca toate posturile noi si sa le purice de insulte, tampenii, sa aiba grija sa nu iasa scandal ... Nu e usor sa fii moderator, sa faci curat.

Deci inca nu m-am prins care e problema de fapt. :P
Ca se posteaza aiurea ? Vino cu o solutie.
Sus  
iulian

Trimis: Mie Aug 01, 2007 5:08 pm    Titlul subiectului:  

Pirahna a scris: Si ce parere ai vrea sa auzi ?

Eu unul pot sa spun ca o comunitate e ca o familie.
Si chiar daca ne calcam noi pe nervi unul pe altul, chiar daca unii posteaza la mama dracu in loc sa posteze unde trebuie, chiar daca eu ma cert cu toata lumea si toata lumea se cearta cu mine ... ne acceptam asa cum suntem. (zic eu)
Incep sa inteleg unele lucruri...

Pirahna a scris: Deci nu vad o mare tragedie cand un tip posteaza ceva la php avansat care nu apartine acolo. O sa fie mutat cand o sa dea un moderator peste topicul respectiv.
Esti tare!

Pirahna a scris: Si sa-ti reamintesc ca moderatorii trebuie sa citeasca toate posturile noi si sa le purice de insulte, tampenii, sa aiba grija sa nu iasa scandal ... Nu e usor sa fii moderator, sa faci curat.
Stiu ce trebuie sa faca moderatorii! Oare am scris mai sus ceva legat de asta :?:

Pirahna a scris: Deci inca nu m-am prins care e problema de fapt. :P
Esti tanar, ai timp!

Pirahna a scris: Ca se posteaza aiurea ? Vino cu o solutie.
Permite-mi sa te citez:
Pirahna a scris: Si sa-ti reamintesc ca moderatorii trebuie sa citeasca toate posturile noi si sa le purice de insulte, tampenii, sa aiba grija sa nu iasa scandal ... Nu e usor sa fii moderator, sa faci curat.

Pirahna, pot sa fiu si mai ironic de atat :). Am apelat la ironie pentru ca mi se pare ca raspunsurile la tot ce ai intrebat tu au fost deja date intr-un fel sau altul.

Fara suparare!
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Mie Aug 01, 2007 8:10 pm    Titlul subiectului:  

Eu am pus o singura intrebare, si nu eram ironic.

Intrebarea ramane : "Si ce ai vrea sa auzi ?"

Citat: Esti tanar, ai timp!
**** :D
Sus  
vectorialpx

Trimis: Joi Aug 02, 2007 8:27 am    Titlul subiectului:  

Citat: Repet, nu ma iau de moderatori, cel putin nu in sensul in care cred ca sunt inteles, doar spun ca ei pot sa faca schimari.

Citat: [...]thread-uri precum "cum as putea sa scot primele n litere dintr-un cuvant", "cum pot afla de pe ce site a venit un user" sau "Optimizare UPDATE". Vi se pare normal? Unde sunt moderatorii? Activeaza vreunul?

mda...
si eu pot sa fiu de acord ca forum-ul a decazut... eu sunt aici din 2005, dupa cum se vede... dar ce-ar fi sa incep sa urlu { [asa cum fac multi p-aici]: "E varza!" "Toata lumea doarme aici!" "Admiiinn!" "PhpRomania e de kkt!" etc [ai inteles ideea] } inca de prin 2006, de cand au aparut tot felul de amatori [poate, inclusiv eu] care se cred hackeri [unii nici nu cunosc conceptul] si mari programatori [eu nu sunt in aceasta gramada - mi-am acceptat statura de "om ce vrea sa invete"]...

a zis carco (mai nou, zis si cargo :lol: ) si o sa repet "comunitatea ar trebui sa fie cea mai importanta", "moderatorul are o obligatie fata de comunitate" nu sunt niste chestii de care sa te legi...

Eu ca moderator am 4-5 butoane in plus, nimic mai mult... pot sa jonglez thread-uri, atat! in rest sunt un user ca si voi ceilalti... nu pot eu decat sa-i dau un mesaj privat lui cutarescu si sa-i zic "frate nu mai injura ca bou` ca iti dau ban" cu toate ca eu nu am aceasta posibilitate si, omul se potoleste pentru ca el nu stie asta :)

so... daca vrei sa te certi cu cineva sau... vrei sa aduci idei/opinii si sa faci ceva pentru comunitate atunci fi activ in forum demonstreaza ca te intereseaza...

Forumul nu s-a stricat din cauza celor care au fost p-aici... ci din cauza celor care au venit de curand [no offence] si care nu citesc reguli sau sh*t, posteaza unde le vine si ce le vine... de aici intrebarea "cum scot un text din string". Eu nu am pus intrebarea asta pentru ca functia substr e una foarte utila si m-a interesat capitolul string din manual... dar copii de azi nu mai citesc manualul... intreaba aici, ca doar e mai comod, dar pun la phpAvansat ca doar au o problema mare... si uite-asa comunitatea se duce dracu cu inca un pas [mic, dar inainteaza in jos]

hai ca am povestit destul... concluzia e ca postul asta e inutil pentru ca au mai fost si altele si cred ca au fost citite de cristi si probabil ca nici el nu are timp [ar trebui sa aiba] si nu va putea face mare lucru...

Citat: tunci pune useri activi ca moderatori. Bineinteles, stabileste niste reguli cu ei. Sau moderatorii urmeaza calea parlamentarilor?
nu eu stabilesc moderatorii [se vede ca nu stii prea multe despre phpBB] iar reguli... sunt: http://www.phpromania.net/forum/viewtopic.php?t=4747 http://www.phpromania.net/forum/viewtopic.php?t=9833 http://www.phpromania.net/forum/viewtopic.php?t=148 http://www.phpromania.net/forum/viewtopic.php?t=10026 http://www.phpromania.net/forum/viewtopic.php?t=4915 http://www.phpromania.net/forum/viewtopic.php?t=10511 [etc] dar nu le citeste nimeni, ba din contra... parca totul se face pe dos

LE // Citat: In order to try to prevent spammers, we do not allow our users to post URLs or enter personal data into their profile until they have posted at least 5 legitimate posts and have been with us for more than 5 days. We appreciate your understanding in this matter in order to help us eliminate spam from this forum. If you have somehow gotten this message even though you meet both of the criteria, please let us know ASAP.
asta inseamna ca adminul nu sta chiar degeaba, nu? cei care au fost p-aici stiu ca eram invadati de boti si idioti!

latter latter edit /// post-uri in care se blameaza phpromania mai sunt , cum ziceam, http://www.phpromania.net/forum/viewtopic.php?t=10048 http://www.phpromania.net/forum/viewtopic.php?t=4314 si mai sunt si alte prin thread-uri diverse [nu mai rascolesc acum, ca sunt destul de ocupat]
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Feedback PHPRomania Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2