Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

script anti-scan
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
curiosu

Data înscrierii: 07/Aug/2007

Trimis: Mar Aug 07, 2007 8:55 am    Titlul subiectului: script anti-scan  

As vrea sa fac un script anti-scan.
Am vazut ca sunt script-uri special anti anumite programe..eu vreau unul general ...

Prima varianta la care m-am gandit ar fi sa adaug in DB fiecare pagina vizualizata si ip-ul , daca a vizualizat x pagini la y secunde..ban ip ..
Dar se ajunge la zeci de mii inserari pe zi deci nu e bine ...

As crea un fel de buffer, un ip sa aiba doar 5-10 intrari in DB , pe care le tot interschimb ..si apoi verific daca ultimele x vizualizari s-au facut in y secunde ..ban ... dar aici problema ar fi numarul de operatii per vizualizare
Cum poate fi gandita altfel problema ? poate aveti alte idei/perspective.
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Mar Aug 07, 2007 10:05 am    Titlul subiectului:  

si ce faci cu cei care au proxy sau browser care isi schimba ip-ul la fiecare pagina? Sau ce faci cu motoarele de cautare, le blochezi si pe ele?

Mai bine ar fi sa te bazezi pe o combinatie de cookie, ip si semnatura browser si sa faci pagini capcana, in care un user normal nu ar putea sa intre in mod normal, dar un spider da... si daca a intrat pe pagina capcana atunci stii ca ori e hacker ori spider si il blochezi...
Sus  
curiosu

Trimis: Mar Aug 07, 2007 8:13 pm    Titlul subiectului:  

ma gadeam sa fac exceptii pentru cele mai cunoscute motoare de cautare.

Cu pagini capcana nu stiu cum ar veni, daca exista link atunci va intra si o persoana, daca e lasat link-ul gol <a></a> atunci inteleg ca doar un bot poate sa intre ....
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Mie Aug 08, 2007 8:57 am    Titlul subiectului:  

de exemplu ai un director cu poze in care in mod normal nimeni nu ar trebui sa intre in mod direct, si pentru asta pui un index.php care sa aiba scriptul de blocare in caz ca da cineva link direct sa il blocheze...

paginata.ro/poze/index.php

in ce priveste lista cu ip-uri ale motoarelor de cautare o gasesti la http://www.iplists.com/
Sus  
crivion

Data înscrierii: 10/Apr/2007
Locație: Somewhere

Trimis: Mie Aug 08, 2007 9:10 am    Titlul subiectului:  

foloseste .htaccess sau pentru a bloca google foloseste chiar google webmasters
Sus  
curiosu

Trimis: Vin Aug 10, 2007 10:09 pm    Titlul subiectului:  

Nu vreau sa blochez google, daca vroiam il blocam din robots.txt.
Vreau sa blochez orice alta scanare a site-ului, adica un hack scan sau un offline browser si ce alte minunatii mai sunt.

Cata incredere sa am in iplists . com/ ?
Nu vreau cumva din gresela sa blochez google bot`u ...

Ms birkoff pentru idee, am folosit un index in restul folderelor dar pentru a nu afisa continutul,(listare de imagini, etc) dar acum pot sa dau si Ban cui intra acolo ...
Sus  
curiosu

Trimis: Dum Aug 19, 2007 2:41 pm    Titlul subiectului:  

In incercare de a verifica iplists , m`am uitat si ip`ul google bot care imi scaneaza siteul si anume 66.249.66.242 nu este in lista ...
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat
Pagina 1 din 1