|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
Pirahna
Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou
|
| Trimis: Lun Noi 12, 2007 1:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
alopia a scris:
Voi va tot certati cu mine aruncindu-mi ca exemple toate minunatiile tehnice ale zilelor noastre care intre noi fie vorba toate costa bani. Multi bani. Iar in spatele oricarei solutie tehnice exista si niste ratiuni financiare care fac proiectul fezabil sau nu. "De pe serveru 1 iei prima suta de mii de fisiere, serveru 2 a doua suta de mii ... etc. Astfel ai 10 hard-disk-uri care impart sarcina. " = hai sa ne amuzam cu un calcul la Theplanet unde-i serverul phpromania 10 x 200$ serveru = 2000$/luna. Cam scumpa solutia asta hehehe. Keep it real 8)
Doar pentru ca traim in Romania nu inseamna ca daca avem un proiect mare trebuie sa-l hostam pe porcarii.
Proiecte mari = venituri mari = iti permiti cei 2000$ / luna.
Costa bani, desigur, dar cand ai o aplicatie monstru trebuie sa fii extrem de tampit si ratat sa nu ai bani sa o faci sa functioneze cum trebuie. Banii nu erau in discutie si nici nu o sa fie.
Daca nu ai bani sa ai pe ce pune un site mare, nu iti faci un site mare (sau iti gasesti un investitor). Sunt destule site-uri mari care lucreaza pe php, si Yahoo! ar fi exemplul cel mai potrivit.
Citat: Cine insa a inceput pe procesoarele Z86 sau x086 stie ca masinile se schimba dar softul ramine .
Eu am inceput cu astfel de procesoare si pot sa spun ca piata cere din ce in ce mai mult. Softul trebuie imbunatatit odata cu componentele noi, uita-te la software-ul pentru 64 de biti.
Pentru mine o masina mai rapida inseamna un site mai "tinerel" si un numar mai mare de vizitatori posibili fara sa imi fac eu griji.
Tu pe scurt zici ca testul e inutil, si ca toti trebuie sa ne optimizam codul.
Optimizarea e o alegere, nu o obligatie, si majoritatea programatorilor de php d-abia stiu ce face strstr, deci sa si optimizeze codul, numarul de operatii, dimensiunile fisierelor transferate (imagini, css, html) e cam mult pentru ei.
Nu trebuie sa fii nebun sa pui 1 milion de fisiere, trebuie doar sa nu stii cum sa le organizezi altfel. |
|
| Sus |
|
alopia
Data înscrierii: 02/Sep/2007
|
| Trimis: Lun Noi 12, 2007 4:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ok. Peace man :lol:
mihaitha recitind posturile recunosc acum ca postam cam de dragul de a posta si nici eu nu mai vad "contradictia" acum. Ma minca cred o plictiseala dinaia de weekend.
Acum daca stau bine si ma gindesc toata nemultumirea mea pleaca tot de acolo de la "programatorii" facuti peste noapte si inconstienta cu care umple oamenii astia net-ul cu tot felul de scripturi fantastice. Eu unul fac apoplexie la topicuri de tipul asta sau de tipul topicului ala "OOP or no OOP"...
Daca tot am deturnat discutia in zona asta mai am o nemultumire care as vrea s-o exprim aici. Este inradacinata ideea ca aplicatiile PHP sunt foarte insecure. Chiar recent am avut cu un client care avea numai cunostiinte elementare legate de acest subiect o discutie in care omul si-a manifestat neincrederea din punct de vedere al securitatii in solutia propusa de mine apache+PHP+mysql. Cu atitea scripturi hacuite din cauza prostiei crase a autorilor nu-i de mirare. Eu cred ca "programatorii" aia stim noi care sunt principalii responsabili pentru aparitia acestei preconceptii. Un om care se intreaba "OOP or no OOP" ar face un serviciu PHP-ului daca s-ar apuca de pus faianta in italia ... :cry: |
|
| Sus |
|
adix
Data înscrierii: 02/Oct/2007
|
| Trimis: Mie Noi 14, 2007 6:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Bun, eu am tot urmarit postul asta si nu am tras nici o concluzie utila: la urma urmei, cum ar fi cel mai bine sa iti distribui fisierele?
Am vreo 6 ani cu PHP-ul si inca mai multi cu tot felul de alte tehnologii. Pana mai ieri imi puneam imaginile si alte fisiere in structuri arborescente. Acum ma tot uit teleleu ce altceva ar fi mai eficient...
Vreo concluzie? In afara de "tine de cum iti proiectezi codul...". |
|
| Sus |
|
Pirahna
|
| Trimis: Mie Noi 14, 2007 7:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
adix a scris: Vreo concluzie? In afara de "tine de cum iti proiectezi codul...".
Concluzia e ca iti pui codul cum crezi tu. Ca programator se presupune ca nu esti o masinarie, ca ai o personalitate, si ca ti-o transpui in codul pe care il scrii (eu inca folosesc variabile gen $bubu) si in structurile pe care le creezi.
alopia a scris: Daca tot am deturnat discutia in zona asta mai am o nemultumire care as vrea s-o exprim aici. Este inradacinata ideea ca aplicatiile PHP sunt foarte insecure. Chiar recent am avut cu un client care avea numai cunostiinte elementare legate de acest subiect o discutie in care omul si-a manifestat neincrederea din punct de vedere al securitatii in solutia propusa de mine apache+PHP+mysql. Cu atitea scripturi hacuite din cauza prostiei crase a autorilor nu-i de mirare. Eu cred ca "programatorii" aia stim noi care sunt principalii responsabili pentru aparitia acestei preconceptii. Un om care se intreaba "OOP or no OOP" ar face un serviciu PHP-ului daca s-ar apuca de pus faianta in italia ...
Eu unul sunt satul peste cap de trend-uri, si a fi vebdevelopăr este un trend deja, pentru ca toti ratatii s-au apucat de asa ceva ca e "cool", si ca vor ei sa scoata bani cand nu stiu de la ce vine php, dar ca vecinu stie sa faca site-uri.
Toti se baga pe rent-a-coder la proiecte pe care evident nu pot sa le duca la sfarsit, toti ofera scripturi modificate de pe net sau facute de ei (evident la o calitate mult inferioara) si sunt clienti prosti (hai poate nu prosti, doar nu se pricep) care ii platesc.
Daca nu stii, nu faci. Daca crezi ca stii, nu te bagi si lasi pe unul care stie.
De preconceptii n-ai cum sa scapi alopia, e la fel ca in cazul blondelor.
Tot ce poti sa faci e sa-i arati cu degetu pe imbecili, zicand "asa nu", si sa-ti afisezi portofoliul care demonstreaza ce esti in stare sa faci. |
|
| Sus |
|
adix
|
| Trimis: Mie Noi 14, 2007 9:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pirahna a scris: adix a scris: Vreo concluzie? In afara de "tine de cum iti proiectezi codul...".
Concluzia e ca iti pui codul cum crezi tu. Ca programator se presupune ca nu esti o masinarie, ca ai o personalitate, si ca ti-o transpui in codul pe care il scrii (eu inca folosesc variabile gen $bubu) si in structurile pe care le creezi.
A folosi variabile de gen $bubu nu mi se pare etic, din moment ce te consideri profesionist, in nu asta e ideea.
Vezi tu, masinarie sau nu, tot esti interesat de cele mai bune metode de a duce un lucru la bun sfarsit.
Unde eu stiu de milioanele de fisiere intr-un singur director ca fiind un mare factor ce incetineste accesul si am gasit o solutie asa cum am spus prin a sparge fisierele intr-un arbore, sunt mereu curios si interesat sa imi perfectionez tehnicile. |
|
| Sus |
|
Pirahna
|
| Trimis: Mie Noi 14, 2007 9:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
adix a scris: A folosi variabile de gen $bubu nu mi se pare etic, din moment ce te consideri profesionist, in nu asta e ideea.
Sincer nu vad legatura intre etica, profesionism si variabila $bubu.
Nu trebuie sa denumesti variabilele intr-un mod specific decat daca lucrezi in echipa ...
Pot sa pun si $asd73289842242za daca vreau cat timp codul ala face ce trebuie. |
|
| Sus |
|
adix
|
| Trimis: Vin Noi 16, 2007 8:28 am Titlul subiectului: |
|
|
Pirahna a scris: adix a scris: A folosi variabile de gen $bubu nu mi se pare etic, din moment ce te consideri profesionist, in nu asta e ideea.
Sincer nu vad legatura intre etica, profesionism si variabila $bubu.
Nu trebuie sa denumesti variabilele intr-un mod specific decat daca lucrezi in echipa ...
Pot sa pun si $asd73289842242za daca vreau cat timp codul ala face ce trebuie.
Faci numai proiecte pentru scoala sa inteleg...
Am vazut la alopia un mod placut de a marca variabilele, cu temp, glob,....
Apoi topicul asta nu e despre lamurirea maselor de ce numele unei functii, variabile, clase... trebuie sa fie semnificativ, e despre organizarea eficienta a fisierelor pe sisteme care lucreaza cu foarte multe fisiere.... |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Vin Noi 16, 2007 10:09 am Titlul subiectului: |
|
|
adix a scris: Apoi topicul asta nu e despre lamurirea maselor de ce numele unei functii, variabile, clase... trebuie sa fie semnificativ, e despre organizarea eficienta a fisierelor pe sisteme care lucreaza cu foarte multe fisiere....
Topicul asta nu e nici despre organizarea eficienta a fisierelor. Daca citesti cu atentie si fara idei preconcepute post-ul de start al acestui topic, vei observa ca este despre 'ce varza e php pe windows comparativ cu ala pe linux'. Toata tarasenia asta bazandu-se pe un... bencimarc (ca nu se poate numi benchmark nici in djibouti) total aiurea. Asa ca hai sa o gatam ca deja o dam in diverse.
Ideea de baza e ca fiecare isi aranjeaza fisierele cum are chef si cum il duce capul mai bine. Daca constata ca nu le-a gandit bine, isi face in 20 de minute un script care i le rearanjeaza. Daca poate. Daca nu, plateste pe unu care poate. Daca nici asta nu poate (sau se zgarceste), da chix. Iar comunitatea programatorilor de php jeleste scaderea 'comunitatii celor care stiu 2 linii de php si se dau programatori' cu inca un membru. |
|
| Sus |
|
adix
|
| Trimis: Mar Noi 20, 2007 8:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
mihaitha a scris: adix a scris: Apoi topicul asta nu e despre lamurirea maselor de ce numele unei functii, variabile, clase... trebuie sa fie semnificativ, e despre organizarea eficienta a fisierelor pe sisteme care lucreaza cu foarte multe fisiere....
Topicul asta nu e nici despre organizarea eficienta a fisierelor. Daca citesti cu atentie si fara idei preconcepute post-ul de start al acestui topic, vei observa ca este despre 'ce varza e php pe windows comparativ cu ala pe linux'. Toata tarasenia asta bazandu-se pe un... bencimarc (ca nu se poate numi benchmark nici in djibouti) total aiurea. Asa ca hai sa o gatam ca deja o dam in diverse.
Ideea de baza e ca fiecare isi aranjeaza fisierele cum are chef si cum il duce capul mai bine. Daca constata ca nu le-a gandit bine, isi face in 20 de minute un script care i le rearanjeaza. Daca poate. Daca nu, plateste pe unu care poate. Daca nici asta nu poate (sau se zgarceste), da chix. Iar comunitatea programatorilor de php jeleste scaderea 'comunitatii celor care stiu 2 linii de php si se dau programatori' cu inca un membru.
Mai citeste odata primul post, apoi inca o data, apoi inca o data... la un moment dat prinzi ideea.
Modul in care a evoluat discutia, daca ai fi urmarit-o, cam la asta se referea. |
|
| Sus |
|
UnTip
Data înscrierii: 03/Mai/2007
|
| Trimis: Mie Noi 21, 2007 10:00 am Titlul subiectului: |
|
|
| offtopic : round 1, fight |
|
| Sus |
|
saitek
Data înscrierii: 23/Sep/2007
|
| Trimis: Mie Noi 21, 2007 11:00 am Titlul subiectului: |
|
|
gibi a scris: Citat: In lumea reala nu se comporta asa bine. Si nu Php cat Apache-ul.
Io in care lume am facut testul ?
Presupun ca la apache te referi ca nu duce atatea requesturi/secunda ca sa iti serveasca tie 1.000.000 de fisiere.... doh! si nu e nici php si nici apache ci viteza cu care citeste hard diskul.
Apache poate fii optimizat in functie de rami si etc,trebuie sa calculezi la atatia rami cati useri sa superte etc si sa setezi din apache.Era pe net undeva cum seseteaza in functie de rami,si iti spun eu ca atunci se simte o oarecare diferenta.
@mihaitha
Cod:
sa fii programator trebuie sa ai o scoala in spate, si pe aia sa o fi facut calumea, nu sa fi trecut prin ea ca prin branza. Asta ma deranjeaza, ca sunt bagat in aceeasi oala cu genul acesta de oameni.
Cunosc oameni care au doar liceul si au ajuns departe.In ceea ce priveste scoala din romania,dupa cum a spuso si Teo(nu aia din emsiune,altcineva).la scoala in romania mergi plastelina,si te modeleaza aia ca pe un ca+++,dar cand termini scoala esti un ca+++ cu diploma,ca asta e interesul tarii,sa aratam bine afara si sa avem ca++++ cu diploma :wink: ,aici am generalizat nu mam referit la tine,doar la unele parti si anume ca nu este totul cum zici tu,cel putin aceasta ii parerea mea. |
|
| Sus |
|
mihaitha
Data înscrierii: 04/Mai/2007
Locație: Sibiu
|
| Trimis: Mie Noi 21, 2007 11:25 am Titlul subiectului: |
|
|
saitek a scris: .la scoala in romania mergi plastelina,si te modeleaza aia ca pe un ca+++,dar cand termini scoala esti un ca+++ cu diploma,ca asta e interesul tarii,sa aratam bine afara si sa avem ca++++ cu diploma :wink: ,aici am generalizat nu mam referit la tine,doar la unele parti si anume ca nu este totul cum zici tu,cel putin aceasta ii parerea mea.
Tocmai la asta m-am referit cand am spus ca scoala aia trebuie facuta calumea. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|