| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
mirlila
Data înscrierii: 06/Sep/2005
|
| Trimis: Lun Iul 16, 2007 12:00 pm Titlul subiectului: Transformare URL in functie de variabilele din sirul GET |
|
|
Buna ziua, am o pagina index.php si in functie de variabilele prezente in sirul URL, pagina va avea continuturi diferite. De ex: index.php?category=caiete va afisa caietele din stoc, iar index.php?category=stilouri va sfisa stilourile.
Eu am impresia ca dpdv SEO nu este cea mai buna solutie sa am acest URL; As vrera sa am prezent in sirul URL in functie de category ceva de genul:
in loc de index.php?category=caiete -> sa am caiete.php
Cum obtin acest lucru? in htacces?cum arata o astfel de rescriere de url.
Mersi.
Traian |
|
| Sus |
|
kyron
Data înscrierii: 16/Sep/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Lun Iul 16, 2007 12:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu inteleg de ce te nemultumeste prima varianta. Daca ai
w w w .site.ro/index.php?category=caiete
dupa rescrierea url-ului va deveni :
w w w.site.ro/caiete
Nu-ti place asa ? |
|
| Sus |
|
mirlila
|
| Trimis: Lun Iul 16, 2007 1:14 pm Titlul subiectului: As vrea sa fie varianta optima pentru SEO |
|
|
| Practc, din ambele variante o prefer pe cea optima dpdv al SEO. Din ce ai scir s tu, inteleg ca nu mai e nevoie de rescrierea url-ului, si deci pot sa las in forma initiala. Asa e? |
|
| Sus |
|
mirlila
|
| Trimis: Lun Iul 16, 2007 1:20 pm Titlul subiectului: www.site.ro/index.php?category=caiete e ok pt search engine? |
|
|
forma initala e ok dpdv al motoarelor de cautare?Daca da, e super. Pt ca un vizitator poate face si bookmark la pagina, pagina poate fi indexata de google in functie de continutul ei(dat de variabila din URL) si deci totul e ok. SCOPUL MEU ESTE CA IN FUNCTIE DE VARIABILE, SA AM CONTINUT DIFERIT SI PT FIECARE PAGINA ASTFEL OBTINUTA, SA POT AVEA PREZENTA PE GOOGLE (DE EX: DAU in google "caiete" sa obtin pagina index.php?category=caiete pe o pozitie x; dau stilouri pe google sa obtin pagina index.php?category=stilouri pe pozitia y ) si tot asa.
Este asa cum zic eu aici?
Multumesc |
|
| Sus |
|
tavi_10
Data înscrierii: 30/Ian/2006
|
| Trimis: Joi Aug 02, 2007 7:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Da, google indexeaza paginile cu adresa complexa, dar nu sunt sigur cat de bine le si noteaza. Si eu sunt curios daca nu cumva este mai bine sa renunt la variabile si sa fac paginile statice pentru google, dar si daca exista un mod de a face asta automat, eu nevrand sa transofmr manual cele peste 1000 de pagini de pe site-ul meu. |
|
| Sus |
|
Mascka
Data înscrierii: 01/Oct/2005
Locație: Braila
|
| Trimis: Joi Aug 02, 2007 9:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
| tavi... nu iti face probleme pentru search engines ci pentru visitatori.. asa ca, cauta dupa rewriteRule pe net si ai sa gasesti o gramada de exemple..easy |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|