Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Cross-site
Vezi mesajul original
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> AJAX
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: acasa , in pat

Trimis: Mie Iun 27, 2007 7:55 pm    Titlul subiectului: Cross-site  

Uite mi-a venit azi o idee interesanta si vreau sa fac un site care sa duca pe alt site folosind un cross-over ... (bine, ideea e mai complexa dar asta e partea pe care nu prea stiu cum sa o fac)

Bun ... deci avem site1 si site2

Cum as putea sa trec de la site1 la site2 astfel incat adresa din casuta de adresa a browserului sa se schimbe (de la site1 la site2) dar si pagina sa se schimbe fara sa imi apara culoarea default de fundal pana la incarcarea paginii ...

As putea sa fac o functie care sa faca un fade pana la culoarea alb .... si apoi sa redirectioneze catre site2# sau ceva de genul asta, unde o functie va face exact inversul in timp ce pagina se incarca.

As mai putea sa ma folosesc de ajax pentru a prelua continutul de pe cealalta pagina si sa mai fac niste fade-uri in acelasi stil pana se incarca ...
Iar cand face click pe un link de pe site1 (+ continutul preluat) sa il duca pe site2.

Alte idei ?
Sus  
kul

Data înscrierii: 09/Dec/2005
Locație: cta

Trimis: Vin Iun 29, 2007 11:09 pm    Titlul subiectului:  

eu as vrea un site in care sa investesti 3000 de euro si sa-ti aduca lunar 10000 de euro. se poate?:))
Sus  
Pirahna

Trimis: Sâm Iun 30, 2007 10:46 pm    Titlul subiectului:  

Da, se poate, mai greu dar se poate.

Dar revenind la chestia asta ...
Sus  
gafitescu

Data înscrierii: 21/Mar/2006
Locație: Iasi

Trimis: Dum Iul 01, 2007 3:53 pm    Titlul subiectului:  

E destul de simplu cred. EU

Folosesti din php functia file_get_contents($url) pe care l ai intr un string.
Dupa care eu as folosi jQuery care are o functie de fadeIn : fadeIn( speed, callback ) .. Mai multe gasesti la http://docs.jquery.com/Effects . dar trebuie sa faci incluzi si js ul de la jquery cu str_replace in string ul returnat de file get contents

Un sample :

<?php
$content = file_get_contents($url_site1);

$content = str_replace(' <script .,,> </script> <script>
$(html).fadeIn()
</script></head>',</head>,$content);
?>
Sus  
Pirahna

Trimis: Dum Iul 01, 2007 5:06 pm    Titlul subiectului:  

Eu in subiect am pus niste idei, si am cerut niste idei.
Partea de cod stiu si eu sa o fac. :D

Problema e la partea de logica, si inca nu vad un get contents sau un curl ca solutia ideala, oricum pot sa imi organizez cele 2 site-uri in acelasi folder sau ceva, si cand intri pe un domeniu sa apeleze un anumit fisier, cand intri pe celalalt un fisier diferit ...

Dar tot as vrea sa se schimbe adresa din adressbar (numele domeniului mai exact) cand faci click pe ceva. Adresa si continutul evident, dar sa fie o tranzitie frumoasa...
Sus  
Copyright

Data înscrierii: 17/Dec/2006
Locație: Bucuresti

Trimis: Dum Iul 01, 2007 5:26 pm    Titlul subiectului:  

Piry a scris: Eu in subiect am pus niste idei, si am cerut niste idei.
Partea de cod stiu si eu sa o fac. Very Happy

Problema e la partea de logica, si inca nu vad un get contents sau un curl ca solutia ideala, oricum pot sa imi organizez cele 2 site-uri in acelasi folder sau ceva, si cand intri pe un domeniu sa apeleze un anumit fisier, cand intri pe celalalt un fisier diferit ...

Dar tot as vrea sa se schimbe adresa din adressbar (numele domeniului mai exact) cand faci click pe ceva. Adresa si continutul evident, dar sa fie o tranzitie frumoasa...

Vezi ca era o sectiune numita Oferta/Cerere proiecte p-aci pe undeva.

Later.
Sus  
Pirahna

Trimis: Dum Iul 01, 2007 5:29 pm    Titlul subiectului:  

Nu e proiect, vreau doar un sfat.
Ca plata exista intotdeauna bere sau un sfat de la mine. :D

Cred ca pana la urma o sa fac ce am sugerat mai sus, anume un fade-out catre alb, window.location catre domeniul2, fade-in cand ajunge acolo.
Sus  
Amenthes

Data înscrierii: 12/Dec/2005

Trimis: Dum Iul 01, 2007 6:53 pm    Titlul subiectului:  

Si cum faci fade-in cand ajunge acolo? Adica, daca e vorba numai de domenii de ale tale da, dar daca e un domeniu unde nu ai acces nu stiu exact cum ai face asa ceva...
Sus  
Pirahna

Trimis: Lun Iul 02, 2007 12:39 am    Titlul subiectului:  

pai ma duc la o pagina cu inca un argument ... ma gandeam la # ca sa fiu mai sigur.

fac un php care ia adresa si daca are un #, aplica functia js care face fade-in.

Dar nu asta e problema, problema e daca mai pot sa-l mai fac intr-un fel pe browser sa imi schimbe site-ul fara sa puna ecranul alb si sa incarce pozele usor usor ...
Sus  
Copyright

Data înscrierii: 17/Dec/2006
Locație: Bucuresti

Trimis: Lun Iul 02, 2007 8:02 am    Titlul subiectului:  

Trebuie sa faci un div cu background alb si positionat absolut care sa ocupe toata suprafata ecranului cat timp se incarca site'u diupa care faci un fadeDown.

ex(are doar fade out facut cu jQuery): http://virgilpana.lx.ro/work/file_5476fc7af778.htm

Later.
Sus  
Pirahna

Trimis: Lun Iul 02, 2007 2:56 pm    Titlul subiectului:  

Pirahna a scris:
Dar nu asta e problema, problema e daca mai pot sa-l mai fac intr-un fel pe browser sa imi schimbe site-ul fara sa puna ecranul alb si sa incarce pozele usor usor ...

Ma eu parca vorbesc singur.
Partea tehnica NU E O PROBLEMA ca nu sunt de ieri venit pe calculator.
Singura mea problema e daca pot sa fac alfel aceasta tranzitie (nu ma intereseaza cod, ma intereseaza logica).

Hai las-o balta.
Sus  
Amenthes

Data înscrierii: 12/Dec/2005

Trimis: Joi Iul 12, 2007 2:28 pm    Titlul subiectului:  

Nu stiu daca te mai framanta problema insa eu m-am mai gandit putin la ea ca e destul de interesanta. Cred ca toata treaba sta intr-un preload al elementelor site-ului B in momentul in care esti pe site-ul A. Adica, sa zicem ca in momentul in care dai click pe link, sa lasi 5 secunde timp din javascript sa faci preload in site-ul A la toate imaginile din site-ul B, (timp in care poti face si un fade-out), asta ca sa obligi browser-ul sa faca un cache la resursele astea. Apoi cand ajungi pe B, ar trebui, sper, sa il incarce mai repede, eventual pui overflow:hidden pe body si html sa nu se vada continutul, un div alb sus cat browser-ul, continutul mai jos sa nu se vada cand il incarca si cand crezi tu ca s-a incarcat complet il aduci sus, sub div si faci fade-in. Nu stiu cat sens are pentru tine ce am zis, tot ce incerc sa fac cu astea e sa cache-uiesc/incarc mai repede site-ul B.
Sus  
Pirahna

Trimis: Joi Iul 12, 2007 11:01 pm    Titlul subiectului:  

Pai eu stiam ca browserele cand fac cache la ceva, au un index.
Si in index din cate stiu scriau si adresa site-ului.

Nu stiu daca merge sa faci cache de pe alt site ... ca el le va salva ca
site1 | poza.jpg
in loc de
site2 | poza.jpg

dar merita incercat !
Sus  
andrei009

Data înscrierii: 16/Mar/2007

Trimis: Vin Iul 13, 2007 1:07 pm    Titlul subiectului:  

nu prea m-am documentat cu asta, dar cred ca daca incarci pe primul site o imagine, pui la src 'http://site2/img' browserul stie ca imaginea e de pe site2 si o foloseste cand intri pe site2.
Sus  
whooper

Data înscrierii: 05/Apr/2005
Locație: Toronto ON

Trimis: Vin Iul 13, 2007 7:32 pm    Titlul subiectului:  

Nu prea se poate ce vrei foarte simplu .. daca schimbi domeniul in "location bar" browserul se duce in locatia noua si trage de acolo ce-i trebuie. Chiar daca imaginile sunt identice din toate punctele de vedere, nu sunt folosite cele din cache pentru ca cookies-urile (sesiunile) sunt generate de domenii diferite.

Singurul mod in care poti sa treci peste problemele la afisare e sa faci paginile extrem de simple si sa incarci pozele din acelasi loc in ambele aplicatii poate pacalesti cache-ul.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> AJAX Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2