|
Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Comunitatea PHP Romania
|
| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
Texx #insane
Data înscrierii: 10/Iul/2006
Locație: Bucharest
|
| Trimis: Vin Iun 22, 2007 11:05 am Titlul subiectului: filtre afisare produse - eshop |
|
|
Salutare,
dupa zile de cautare si teste ale diferitelor aplicatii (free) gen ecommerce nu am reusit sa gasesc una care sa-mi ofere posibilitatea sa adaug alte proprietati produselor (latenta, frecventa, memorie etc. ) iar la afisarea produselor sa-mi apara ca filtre in functie de categoria din care fac parte.
Sunt convins sa intelegeti dar:
Ex.
Monitoare: filtre - latenta, diagonala, contrast etc.
Am incercat sa setez atributele produselor, valorile atributelor etc. dar nu-mi apar in pagina de adaugare a produlelor, n-am reusit decat sa le adaug manual intr-o oarecare masura. Cel mai mult am insistat pe zen-cart insa cred ca o sa trec pe oscommerce.
Am rasfoit tot forumul zen-cart si situatia e ambigua, nimic concret.
Care ati lucrat sau aveti cunostinte de shopping cart-uri poate puteti sa-mi recomandati o aplicatie care are o asemenea facilitate sau care se poate modifica.
Sunt convins ca marea majoritate a celor care se apuca de un eshop se lovesc de aceasta problema.
Nu cred ca mai e nevoie sa precizez dar shopul o sa fie de vanzari IT. |
|
| Sus |
|
beeuser
Data înscrierii: 20/Mai/2004
|
| Trimis: Vin Iun 22, 2007 11:10 am Titlul subiectului: |
|
|
In oscommerce atributul se adauga pe produs din pacate, nu pe categorie.
Pentru ceea ce vrei tu sa faci trebuie modificat scriptul.
Si e ceva de lucru. Dar e facubil.
Vezi la emag.ro cum e facut. Cam asa ceva cred ca-ti trebuie. Numai ca emag e facut inhouse din cate stiu eu, nu e ceva script free. |
|
| Sus |
|
Texx #insane
|
| Trimis: Vin Iun 22, 2007 11:20 am Titlul subiectului: |
|
|
Si in zen cart tot pe produs se poate adauga dar nu imi apar ca filtre si oricum e destul aiurea sa adaugi 2000 de produse si apoi sa stai sa adaugi la fiecare anumite atribute care iti apar gramada intr-o lista.
Si ca o adaugare la postul initial as dori sa stiu modalitatea de import a produselor dintr-un fisier .cvs (ofertele se primesc in format xls) |
|
| Sus |
|
beeuser
Data înscrierii: 20/Mai/2004
|
| Trimis: Vin Iun 22, 2007 11:25 am Titlul subiectului: |
|
|
Mda, clar ca atributele trebuie facute pe categorii. E de lucru. Iar daca vrei sa te apuci sa modifici oscommerce...vai vai. e haos total.
Iar pentru importul de csv, e simplu.
Parsezi fisierul csv, si introduci/updatezi in baza de date produsele.
Vezi asta
http://www.php.net/fgetcsv |
|
| Sus |
|
Texx #insane
|
| Trimis: Vin Iun 22, 2007 11:36 am Titlul subiectului: |
|
|
| ms pt info, cu cvs-urile o rezolv eu insa problema cu atributele ma demoralizeaza ... sunt atatea versiuni de eshop-uri si nici una nu are asa ceva implementat ... |
|
| Sus |
|
Texx #insane
|
| Trimis: Vin Iun 22, 2007 3:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
As putea sa multiplic campul Manufacturers si sa-l editez dupa optiunile mele atat in pagina de display cat si in pagina de admin insa nu stiu structura tabelelor sql.
Oricum intai o sa incep cu adminul si voi incerca pe cat se poate sa implementez alt sistem de adaugare si setare al atributelor.
Dar mai am nevoi de pareri inainte sa ma apuc de treaba pentru am-mi forma o idee mai clara. N-ar fi prima oara cand ma apuc sa fac ceva ce exista deja. |
|
| Sus |
|
sparecod
Data înscrierii: 28/Iun/2007
Locație: Targu-Mures
|
| Trimis: Sâm Iul 07, 2007 8:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu as vedea solutia SQL asa:
- in baza de date iti creezi urmatoarele tabele (numeste-le cum vrei)
1. categorii_de atribute (id, denumire, id_categorie_produse)
2. atribute(id, id_categ_atribute, denumire, um, filtru_activ)
3. valori_atribute(id, id_atribut, denumire)
4. atribute_produs(id_produs, id_atribut, id_valoare)
Categoriile de atribute vor fi in legatura cu categoriile de produse, astfel ca o categorie de produse sa aiba doar anumite categorii de atribute.
Trebuie sa-ti imparti pe categorii atributele daca vrei sa ai ceva de genul:
Categorie de atribute: Procesor
Atribute: tip procesor, model procesor, frecventa procesor etc
Sau poti sa renunti la tabela categorii_de_atribute si totusi sa le categorisesti introducand un camp sa zicem id_parinte in tabela atribute. Categoriile de atribute vor fi cele cu id_parinte=0 . In acest caz, trebuie adaugat si campul id_categorie_produse tot in tabela atribute.
Campul filtru_activ din tabela atribute va fi de tipul ENUM('0','1') si iti va permite sa setezi sau nu sa se faca filtrarea dupa atributul respectiv.
Sper ca e de ajutor. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|