Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

Ce părere aveți despre PHP-Fusion?
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Promovare si Marketing online
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
kneekoo

Data înscrierii: 14/Mar/2007
Locație: București

Trimis: Joi Iun 14, 2007 5:03 am    Titlul subiectului: Ce părere aveți despre PHP-Fusion?  

Vă salut!

Eu sunt Nicu, unul dintre administratorii PHP-Fusion România. Desigur, prima întrebare pe care mi-am pus-o după ce am intrat pe acest site, a fost:

Cum se face că nimeni nu a scos un cuvânt despre acest CMS?

După ce am făcut niște "săpături" am tras concluzia că pentru majoritatea programatorilor de aici este foarte importantă dezvoltarea personală, iar modificările în soluții existente sunt văzute mai degrabă ca o ocupație pentru cei leneși.

Sunt conștient de faptul că cele mai mari satisfacții sunt obținute din soluțiile în care aportul personal este 100% sau pe-aproape, dar în același timp am convingerea că adevărații programatori îmi împărtășesc opinia:

Nu toți pot învăța în același ritm, după aceleași metode.

Deși până acum doi ani nu mă vedeam învățând PHP, anul trecut m-a apucat curiozitatea și... ghici ce poate fi mai la îndemână unui începător?

> Să modifice cod

Am început cu lucruri atât de mărunte, încât zâmbesc și-acum gândindu-mă la asta. Încă n-a trecut un an de la asta și prefer să mă consider începător, chiar dacă în momentul de față sunt capabil să creez o bază de date MySQL și un mic CMS cu un număr de măsuri de siguranță instaurate. Vorba aia... cu cât înveți mai mult, cu-atât îți dai seama că știi prea puțin. :P

Și dacă tot ați rezistat intro-ului, să revin la subiect: PHP-Fusion

Fiindcă sunt pe un site pe care cei mai mulți știu ce este un CMS, nu mai spun ce face soluția web în discuție. Am încercat și eu - ca tot omul - mai multe CMS-uri până când am ajuns la acesta (PHP-Nuke, e107 etc). M-am oprit la PHP-Fusion deoarece a fost cel mai simplu de instalat. Configurarea este simplă și ea. Pentru un proprietar de portal care nu cunoaște tehnologii web, este foarte la îndemână.

Dar nu mă apuc să-mi povestesc întregul istoric PHP-Fusion, așa că sunt curios care este părerea voastră despre acest CMS. Pagina oficială de suport tehnic PHP-Fusion România este aici: phpfusion.forumit.ro

Aștept păreri. 8)
Sus  
Pirahna

Data înscrierii: 22/Aug/2004
Locație: la birou

Trimis: Joi Iun 14, 2007 11:02 pm    Titlul subiectului:  

momentan una proasta.

offtopic : ce mai faci domnule nicu ? vii in tabara ?
Sus  
kneekoo

Trimis: Vin Iun 15, 2007 12:08 am    Titlul subiectului:  

Și... ai chef să spui câteva cuvinte despre ceea ce te nemulțumește la PHP-Fusion? :P Nu de alta, da-s curios.

Off topic: Normal că vin în tabără din moment ce sunt organizator. :lol: Site-ul taberei este aproape bun de publicat, deci mai e puțin până când va fi în văzul lumii. :) Și apropo... site-ul va fi bazat pe PHP-Fusion. Design by Gyzmo. :wink: Nu știu dacă ai apucat să-l vezi. Tu ce mai bei? Sau trebuia să întreb cât? :laughing6:
Sus  
kleampa

Data înscrierii: 10/Iul/2005
Locație: Bucuresti

Trimis: Vin Iun 15, 2007 10:53 am    Titlul subiectului:  

si eu la inceputuri am instalat , dezinstalat, incercat de modificat aproape toate cms-urile de pe opensourcecms , pentru un incepator e bun , adica te motiveaza sa inveti faptul ca ai modificat ceva si vezi ca functioneaza

insa mai toate cms-urile OS mari (nuke, e107, fusion) sunt doar pentru incepatori

nu vad de ce cand esti in stare sa faci ceva care sa fie pe placul tau, sa faca strict ceea ce vrei , sa sti sa-l modifici de la 0 etc , sa te apuci sa-ti faci site cu un astfel de cms

off: sa inteleg ca esti putin frutstrat ca iti oferi ajutorul pt adminstrarea fusion-ului din romania , dar vezi ca nu prea sunt persoane care sa se intereseze de el?
Sus  
kneekoo

Trimis: Vin Iun 15, 2007 2:47 pm    Titlul subiectului:  

După cum am spus, încă mă consider un începător cu PHP & MySQL. Cu toate că am dobândit o anumită experiență, prefer să îmi acord timpul necesar pentru învățarea celor mai bune practici de securitate. Când ești responsabil de existența unei comunității online preferi să știi că ești acoperit.

În privința CMS-urilor ai dreptate. Ele sunt destinate - în principal - începătorilor, adică persoanelor care nu au cunoștințele sau experiența necesară pentru a scrie o soluție software pentru nevoile lor. Pe de altă parte, chiar și persoane capabile folosesc soluții "de-a gata" pentru simplul fapt că economisesc timp (și poate și bani).

Eu am ales PHP-Fusion pentru că baza lui este destul de mică și robustă. Securitatea este și ea bine pusă la punct și pe lângă mine pot administra portalul și persoane cu mai puține cunoștințe. Deci am o întreagă serie de avantaje.

Cât despre frustrare... m-a apucat râsul, nu alta. Sunt frustrat că n-am destul timp liber să-i ajut pe actualii membri ai comunității - deocamdată vreo 130. Sper că voi mai aduna câțiva cunoscători pe parcurs, pentru că e nevoie. După cum spuneai, acest CMS mă motivează să învăț. În același timp, sunt dispus să îmi împărtășesc cunoștințele cu ceilalți, pentru că așa putem învăța cu toții - mai bine zis, cei interesați. De altfel și acest site are o misiune similară.

Surprinderea mea vizavi de faptul că nu discută nimeni despre PHP-Fusion are două motive la bază:
1. În materie de CMS-uri există un singur thread: despre PHP-Nuke
2. Cu toate că s-a mai vorbit pe-aici/pe-acolo despre alte CMS-uri, PHP-Fusion nu a fost subiect de discuție, cu toate că este un CMS foarte bun.

Desigur, este posibil ca o bună parte dintre membrii acestei comunități să fie suficient de avansați sau aventuroși încât să își creeze propriile soluții web, dar faptul că nu s-a discutat despre CMS-ul despre care vorbesc... mi-a stârnit curiozitatea. Evident că în același timp vreau să aflu și părerea celor avansați despre el. Iar asta pentru că mai am de învățat.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Promovare si Marketing online
Pagina 1 din 1