Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

UPDATE, TIMESTAMP
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
neoZ

Data înscrierii: 28/Iun/2004

Trimis: Vin Aug 27, 2004 7:29 pm    Titlul subiectului: UPDATE, TIMESTAMP  

am un tabel care printre cimpurile sale contine un cimp de tip TIMESTAMP, iar atunci cind dau:
Cod:
UPDATE un_tabel SET un_cimp=ceva WHERE alt_cimp=altceva;

dupa acest query automat imi face update la timestamp, adica modifica data punindo pe cea curenta...

Dar eu am nevoie ca necatind la ce modificari fac inregistrarilor cimpul de tip timestamp sa ramina neschimbat.... nu gasesc pina ce nici o solutie..poate stie cineva si ma poate ajuta ?:)

Multzam :)
Sus  
ExcalIbvr

Data înscrierii: 02/Mai/2004
Locație: Oradea

Trimis: Vin Aug 27, 2004 11:48 pm    Titlul subiectului:  

:arrow: Un artificiu pe care-l poti face e sa faci un alt query inainte de UPDATE, ceva de genu':
Cod: SELECT camp_timestamp FROM un_tabel WHERE alt_camp=altceva; Salveaza valoarea returnata de interogarea asta, apoi la UPDATE:
Cod: UPDATE un_tabel SET un_camp=ceva, camp_timestamp=variabila_timestamp WHERE alt_camp=altceva; Nu e cea mai eleganta varianta, dar functioneaza.
Sus  
beeuser

Data înscrierii: 20/Mai/2004

Trimis: Sâm Aug 28, 2004 9:04 am    Titlul subiectului:  

http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/TIMESTAMP_pre-4.1.html

Iau ce zice de timestamp.

The TIMESTAMP column type provides a type that you can use to automatically mark INSERT or UPDATE operations with the current date and time.

Asa ca foloseste datetime dc. vrei in loc de timestamp..vez ti.
Sus  
Radical

Data înscrierii: 16/Feb/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Lun Aug 30, 2004 9:44 am    Titlul subiectului: facilitate / piedica  

Ei spun ca asta e o facilitate a MySQL-ului...
Pentru tine e o incurcatura...

Cel mai simplu mod de a evita asta pana putem trece pe 4.1 (care iti ofera un control mai bun asupra coloanelor TIMESTAMP) este de a mai adauga in tabel o alta coloana de tip TIMESTMP...

Pe prima o lasi sa faca ce vrea el cu ea... si pe a doua faci ce vrei tu cu ea... In manual spune ca MySQL se baga DOAR pe prima coloana de tip TIMESTAMP... :lol: Asa castigi si un camp gen "last updated"...

Consumul pe disk e acelasi.
Daca treci la DATETIME vei consuma 8 bytes per record per coloana... pe cand TIMESTAMP consuma doar 4... la 2 coloane ajungi tot la 8...

It's up to you...
Sus  
kokosanu

Data înscrierii: 16/Mai/2004
Locație: Cluj-Napoca

Trimis: Mar Aug 31, 2004 12:16 pm    Titlul subiectului:  

citeste manualul, asa cum ti-a mai fost sugerat, timestamp-ul are un obiectiv clar, in toate bazele de date, si nu face ceea ce vrei tu. fiecare tip are constrangerile lui. foloseste datetime
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Pagina 1 din 1