Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

ip real?..........port?............
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Servere Web
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
chavez

Data înscrierii: 07/Iun/2006

Trimis: Dum Mai 27, 2007 9:40 pm    Titlul subiectului: ip real?..........port?............  

Am o rugaminte pentru cei care ar puteam sa ma ajute.
Am un site pe un server facut de Lab VIew.
Il vad doar de pe calc din reteaua locala (mai exact lab de la scoala).
Cum as putea sa fac sa-l vada toti adik sa-l scot in afara retelei.
Multi mi-au zis sa vb cu admin sa imi dea un ip real sau sa-l scot printr-un anumit port.
Nu am cu cine vorbi, nu este un admin anume al retelei si trebuie sa ma descurc singur.
Cine imi poate da mai multe detalii legate de:
Ce e un ip real si modul exact cum sa obtin unu si sa-l folosesc?
Sau cum sa-l scot printr-un port.
Sau ce imi recomandati voi sa fac.
Va multumesc.
Sus  
Birkoff

Data înscrierii: 18/Mar/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Lun Mai 28, 2007 8:45 am    Titlul subiectului:  

Ar trebui sa inveti notiuni de tehnologia retelelor...

sa zicem ca tu acolo ai 3 calculatoare care se conecteaza la un server.
acele 3 calculatoare vor avea ip intern de genul 192.168...
serverul in schimb face legatura cu exteriorul si acel server are un ip extern de genul 82.68....
tie ca sa iti vada acel site, ar trebui ca acel calculator sa aiba acces direct afara, sa nu mai treaca prin alt server...
acum ai mai multe solutii.

1. daca acele calculatoare ies afara printr-un server, daca ai posibilitatea pune site-ul pe acel server.
2. daca acele calculatoare ies afara printrun router (care se aseamana cu un modem de cablu, o cute mica de plastic) ar trebui sa ai acces la acel router si din setari sa lasi calculatorul cu ip-ul tau sa fie accesat direct de afara (daca nu stii sa faci setarile si acel calculator nu e bine setat poate sa fie atacat de hakarei...)
3. daca ai acces la server dar nu pot pune site-ul pe el, sa stii ca acel server se comporta ca un router, trebuie sa cauti prin setari si sa faci o conexiune directa intre legatura de afara si ip-ul tau...

Ca o lamurire pentru tine, un ip routabil este un ip la care ai acces din ambele sensuri (de la el la net si de la net la el) adica daca intrii cu acel calculator pe o pagina web el ar trebui sa iti vada ip-ul real nu ip-ul de la server)
Sus  
chavez

Data înscrierii: 07/Iun/2006

Trimis: Lun Mai 28, 2007 1:46 pm    Titlul subiectului:  

multumesc mult pentru explicatii.
Sper sa-i dau de capat , deocamdata ma chinui la site si la imaginile virtuale din labview.
O sa mai am si alte intrebari pt tine ca se vede ca ai experienta in retele.
Sper sa ma mai ajuti.
Numai bine.
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Servere Web
Pagina 1 din 1