Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

array_unique()
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
apann

Data înscrierii: 17/Mai/2004

Trimis: Mie Aug 11, 2004 1:27 pm    Titlul subiectului: array_unique()  

am un array care arata asa:
an style="color: #000000"><?php Array (     [0] => Array         (             [name] => Su             [date] => 25             [date_info] => Array                 (                     [man_nb] => 404                     [man_per] => 52.95                     [woman_nb] => 359                     [woman_per] => 47.05                     [under12_nb] => 15                     [under12_per] => 1.97                     [under18_nb] => 45                     [under18_per] => 5.9                     [no_persons] => 763                 )         )     [1] => Array         (             [name] => Mo             [date] => 26             [date_info] => Array                 (                     [man_nb] => 367                     [man_per] => 48.54                     [woman_nb] => 389                     [woman_per] => 51.46                     [under12_nb] => 16                     [under12_per] => 2.12                     [under18_nb] => 45                     [under18_per] => 5.95                     [no_persons] => 756                 )         ) .....................................................................................     [34] => Array         (             [name] => Su             [date] => 25             [date_info] => Array                 (                     [man_nb] => 404                     [man_per] => 52.95                     [woman_nb] => 359                     [woman_per] => 47.05                     [under12_nb] => 15                     [under12_per] => 1.97                     [under18_nb] => 45                     [under18_per] => 5.9                     [no_persons] => 763                 )         ) 
cum fac si eu sa scot intrarile duplicat din el?

construiesc array-ul asta cam asa:
an style="color: #000000"><?php $day_name=Calendar_Decorator_Textual::weekdayNames('two'); // array with weekday names -> array care tine zilele (nume)         $day_array = array(); //arrayiul care ma intereseaza pe mine         $i=0;         $j=0;         // building an array that will hold the name of the day (Su,Mo etc) and the date (18,19 etc)         // $days -> array care imi tine zilele (cifre)         foreach ($days as $key => $value) {             if($j==7) {$j=0;}             $udate=$an . "-" . $mnth . "-" . $value; // building a proper time format             $day_array[$i]=array('name'=>$day_name[$j],'date'=>$value,'date_info'=>$this->getDayInfo($udate)); // pushing the keys and values in array             $i++;             $j++;         } 
cu array_unique($myarray) nu merge pentru ca:
Cod:
" Note:  Two elements are considered equal if and only if (string) $elem1 === (string) $elem2. In words: when the string representation is the same. "
http://www.php.net/manual/en/function.array-unique.php
Sus  
Radical

Data înscrierii: 16/Feb/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Joi Aug 12, 2004 8:50 am    Titlul subiectului:  

Sa presupunem ca array-ul dat exemplu este $hugeArray faci asaan style="color: #000000"><?php $newArray = array(); foreach($hugeArray as $k=>$ha)   {   $newArray[$k] = serialize($ha);   } $newArray = array_unique($newArray); foreach($newArray as $k=>$na)   {   $hugeArray[$k] = unserialize($na);   } 

O modalitate... mia mult ca sigur exista altele...
Sus  
apann

Data înscrierii: 17/Mai/2004

Trimis: Joi Aug 12, 2004 8:59 am    Titlul subiectului:  

Merci de sfat, o sa incerc. Dar tinand cont ca $hugeArrayiul meu tine date gen:
15 e marti 16 e miercuri (.etc) si ca a trebuia sa incep o noua luna cu ziua de Duminica (folosesc PEAR::Calendar btw) am decis sa scot partile neinteresante din el si am modificat codul de mai sus asa:
an style="color: #000000"><?php $day_name=Calendar_Decorator_Textual::weekdayNames('two'); // array with weekday names         $day_array_brut = array();         $i=0;         $j=0;         $count=0;         // building an array that will hold the name of the day (Su,Mo etc) and the date (18,19 etc)         foreach ($days as $key => $value) {             if($j==7) {$j=0;}             $udate=$an . "-" . $mnth . "-" . $value; // building a proper time format             $day_array_brut[$i]=array('name'=>$day_name[$j],'date'=>$value,'date_info'=>$this->getDayInfo($udate)); // pushing the keys and values in array             $i++;             $j++;             if($value==1) {$count++;}             if($count==2) {$count++;$nk=$key;}         }         if($count<2){$nk=$key+1;} // nk is the last key+1 (a month that ends on a Su day)         $day_array = array_splice($day_array_brut, $nk); // delete unnecesarry keys from the end         $day_array = array_slice($day_array_brut, array_search(1,$days)); // delete unnecesarry keys from the front 

Nu este cea mai buna metoda si o sa incerc si ce m-ai zis tu.

// later:: am modificat primul mesaj pentru a se vedea mai bine :)
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> PHP Avansat
Pagina 1 din 1