Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

ENUM conditionat
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Troto

Data înscrierii: 29/Iun/2004
Locație: Brasov

Trimis: Sâm Iul 31, 2004 12:42 am    Titlul subiectului: ENUM conditionat  

Nu sunt sigur ca se poate, dar totusi intreb

Cum pot sa fac in mySQL ca intr-un camp dintr-un tabel valorile ENUM() sau fie luate din totalul ID-urior din alt tabel?

Sa nu mai fiu nevoit ca la fiecare introducere noua in al doilea table sa mai pun manual (sau script) valori noi de selectie in ENUM.
Sus  
Radical

Data înscrierii: 16/Feb/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Lun Aug 02, 2004 9:07 am    Titlul subiectului:  

Nu se poate ce vrei tu... desi ar fi dragutz...

Cum am spus in alt post (in mare parte) MySQL nu este responsabil de validarea valorilor care intra in baza de date... ci aplicatia...

De aceea... iti recomand sa folosesti cu incredere un JOIN pe respectiva colana.

In loc de ENUM declari coloana de acelasi tip cu coloana ID... si la introducere verifici daca valoarea este un ID din acel tabel...

In sensul celalalt la extragerea informatiei te ajuta un JOIN...
Sus  
Troto

Data înscrierii: 29/Iun/2004
Locație: Brasov

Trimis: Lun Aug 02, 2004 10:41 am    Titlul subiectului:  

Intr-adevar... ar fi fost dragut... Am sa folosesc o alta alternativa, dar m-ar fi scutiti de ceva munca

merci oricum
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Pagina 1 din 1