Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

MYSQL-PHP pls help!!!
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Instalare
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
derek06

Data înscrierii: 06/Mar/2007

Trimis: Mar Mar 06, 2007 1:17 am    Titlul subiectului: MYSQL-PHP pls help!!!  

Salut! mi.am facut shi eu zilele astea un sv apache 2.24..mi.am bagat php 5.2.1...totul a mers perfect pana cand am inceput sa bag mysql. l.am instalat am intrat in el prin cmd..mi.am facut o noua baza de date..am facut un useraccount pt baza de date...shi am incercat sa il fac sa mearga cu php. am aflat ca php5 nu suporta mysql si k trebuie sa il activez din php.ini(scotand ;-punct si virgula din fata la comanda mysql.dll. tot nu a mers...va rog frumos sa ma ajutati..deci sincer nu stiu ce sa mai fac. PLS HELP
Sus  
johnutz

Data înscrierii: 20/Iul/2004
Locație: Între scaun și tastatură

Trimis: Mar Mar 06, 2007 10:24 am    Titlul subiectului:  

Ce nu ai facut bine de aici? http://www.php.net/manual/en/ref.mysql.php#id5078483

1. asigura-te ca ai modificat php.ini care trebuie: din informatiile date de phpinfo(), scrie ceva de genu Configuration File (php.ini) Path c:\php\php.ini

2. extension_dir sa fie setat corect si dll-ul ala sa existe in extension_dir

3. libmysql.dll sa se afle intr-un director din % PATH %

4. dupa ce faci modificarea, restartezi apache!
Sus  
derek06

Trimis: Mar Mar 06, 2007 9:19 pm    Titlul subiectului:  

pai din cate vad eu cred k am facut bine...am pus D:/php in system root cum zice acolo...in php.ini am scos ";" din fata extensiei php_mysql(sau cum era..)...in webroot la apache am un fisier "db config" in care am datele hostu,username,parola,baza de date folosita..shi ink un document "temp_con.php" care contine urmatoarele:
<?php
require($_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] ."/config/db_config.php");
$connection = mysql_connect($db_host, $db_user, $db_password) or die("error connecting");

echo "connection made";

?>
cand incerc sa ma conectez imi da urmatoarea eroare:
Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in D:\Program Files\webroot\temp_con.php on line 3
Sus  
jianuovidiu

Data înscrierii: 16/Mar/2006
Locație: Bucharest

Trimis: Mar Mar 06, 2007 9:52 pm    Titlul subiectului:  

de ce nu-ti instalezi tu WAMP sau LAMP sau XAMPP ?
Sus  
johnutz

Trimis: Mar Mar 06, 2007 10:33 pm    Titlul subiectului:  

derek06 a scris: pai din cate vad eu cred k am facut bine...
atunci eu cred k iti merge

Pe langa scoaterea ";", ai vreificat si alea 4 puncte de care am pomenit?
Sus  
derek06

Trimis: Mar Mar 06, 2007 11:47 pm    Titlul subiectului:  

1. asigura-te ca ai modificat php.ini care trebuie: din informatiile date de phpinfo(), scrie ceva de genu Configuration File (php.ini) Path c:\php\php.ini

2. extension_dir sa fie setat corect si dll-ul ala sa existe in extension_dir

3. libmysql.dll sa se afle intr-un director din % PATH %

4. dupa ce faci modificarea, restartezi apache!
..pai 1) eu singurele fisiere .ini care le am in directorul php sunt:php.ini-dist si php.ini-recommended
2)extension_dir hmm te referi la directorul "ext"?..aici am gasit un fisier "php_mysql.dll"..sa fie setat..pls explica..:|
3) libmysql.dll da se afla intr-un director din path..am pus tot directorul php la systempath
4)asta fac mereu :lol:
Sus  
johnutz

Trimis: Mie Mar 07, 2007 12:24 am    Titlul subiectului:  

1.
php.ini-dist si php.ini-recommended sunt ca referinte. In install.txt scrie clar ca tre sa copiezi unu din ele (daca faci development, ini-dist), cu nume schimbat in php.ini si sa il pui de ex in dir windozului.
php.ini este cautat in mai multe locuri: c:\windows, directorul unde e instalat apache
http://www.php.net/manual/en/configuration.php#configuration.file
Chiar daca nu e gasit php.ini, phpinfo() iti arata unde a incercat el sa il gaseasca ultima data, si php-ul o sa mearga cu setarile implicite.

2.
Dupa ce gasesti/pui php.ini si te asiguri ca el e ala aratat de phpinfo():
verifici sa fie setata in el calea corecta catre directorul cu extensii:
extension_dir = c:\php5\ext

3.
ca sa fii sigur, pune-l in c:\windows\system32

4.
Asa sa faci ;)
Utilizeaza cu incredere phpinfo()
Sus  
derek06

Trimis: Mie Mar 07, 2007 12:38 am    Titlul subiectului:  

hmm..am aflat din phpinfo() k Configuration File (php.ini) Path C:\windows am loat din directorul php php.ini-dist si l-am bagat in C:\windows shi chiar shi in system32 cu extensia .ini. Am setat calea corecta catre directorul de extensii.. hmm devine comic;)).. oricum ms de ajutor;)....sincer nu stiu ce mai am de facut:|

EDIT:///hmm totusi...desi am facut tot..shi nu cred k am gresit:|:|...cand dau iar phpinfo() extension path imi apare tot C:\php5...
Sus  
johnutz

Trimis: Mie Mar 07, 2007 11:27 am    Titlul subiectului:  

Citat: si l-am bagat in C:\windows shi chiar shi in system32 Pai tu il pui in cat mai multe locuri, in ideea ca sa fie cat mai probabil ca merge?
Te astepti sa faca ce vrei tu, doar pentru ca iti dai silinta?
Da-i unu si bun.

Trebuie sa umbli pa php.ini ala pe cate ti-l spune phpinfo()!!! Daca nu exista, creeaza-l!

nu e "extension path" e extension_dir! si asta nu e totuna cu calea catre php.ini

Si daca totusi nu esti multumit de locul unde este cautat php.ini, poti sa ii pui in httpd.conf-ul lu apache, poa sa stea binemersi pe la sfarsitul fisierului: Cod: PHPIniDir "c:/php5
Sus  
derek06

Trimis: Mie Mar 07, 2007 3:02 pm    Titlul subiectului:  

Configuration File (php.ini) Path C:\WINDOWS /// aici am bagat "php.ini" shi in acest fisier php.ini am schimbat extension_dir cu locul unde am eu php\ext..adik era C:\php5 shi eu am schimbat, am pus D:\php\ext...
dar cand dau iar phpinfo() extension_dir imi apre tot C:\php5
"extension_dir C:\php5"

EDIT: man l-am facut merge..ms mult de tot k ai avut rabdare cu mine....
app..sti unde cauta el php.ini..chiar in folderul php:|:|...chiar dak in phpinfo() scria c\win ..ms mult de tot pt ajutor :*:*::*:*
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> Instalare
Pagina 1 din 1