Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc
Comunitatea PHP Romania

join-uri cu 6 tabele
Vezi mesajul original

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
nemo

Data înscrierii: 04/Mai/2004

Trimis: Mar Iul 13, 2004 8:33 pm    Titlul subiectului: join-uri cu 6 tabele  

as dori sa stiu cum se comporta un join cu 6 tabele. am o tabela useri si inca 5 astfel: judet_table(judet_id, judet), oras_table(oras_id, oras)...
este cumva mai rapid daca fac astfel:
$result=mysql_query("SELECT * FROM useri WHERE user_id='$user_id'");
$row=mysql_fetch_array($result);
iar apoi
$result_judet=mysql_query("SELECT judet FROM judet_table WHERE judet_id='$row[judet]'"); apoi il afisez judetul
$result_oras=mysql_query("SELECT oras FROM oras_table WHERE oras_id='$row[oras]'"); apoi afisez orasul
....
unde bineinteles $row[oras], $row[judet] din tabela useri sunt nr. asociate fiecarui oras, judet..., sunt sigur ca am fost inteles
va multumesc
Sus  
Troto

Data înscrierii: 29/Iun/2004
Locație: Brasov

Trimis: Mie Iul 14, 2004 12:10 am    Titlul subiectului:  

Ar trebui ca in tabelul cu useri sa ai o coloana cu ID-ul orasului si judetului de unde ewste userul.

Atunci poti pune conditiefara sa mai faci inca alte 2 query-uri
Sus  
Radical

Data înscrierii: 16/Feb/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Mie Iul 14, 2004 1:53 pm    Titlul subiectului:  

Troto a scris: Ar trebui ca in tabelul cu useri sa ai o coloana cu ID-ul orasului si judetului de unde ewste userul.

Atunci poti pune conditiefara sa mai faci inca alte 2 query-uri

Sau mai bine... (si mai logic dupa mine) sa ai la useri o coloana cu ID-ul orasului si la orase o coloana cu ID-ul judetului...

Cod: SELECT * FROM useri
     LEFT JOIN oras_table ON (useri.oras = oras_table.id)
     LEFT JOIN judet_table ON (oras_table.judet = judet_table.id)
WHERE ....ce...vrei...tu...
Sus  
nemo

Data înscrierii: 04/Mai/2004

Trimis: Vin Iul 16, 2004 2:25 pm    Titlul subiectului: revenire  

sigur ca am in tabela useri id-urile pt. oras, judet si celelalte 3 care mai sunt(zodie care are 12 cimpuri: 1 berbec, 2 taur..., studii cu vreo 5 cimpuri si mai era unu').
problema este ca daca as da mysql_query("SELECT * FROM useri WHERE user_id='$user_id'") si as afisa ce rezulta mi-ar da(un ex.):
user_id=30;
Judet: 5
oras: 28
zodie: 12
studii: 3
astfel ca trebuie sa iau cele 5 valori corespunzatoare userului curent, din useri, si sa le verific in tabelele respective(judet, oras..) pt. a vedea judet are id-ul 5 si sa il afisez(Arad), orasul cu 28 este bucuresti si il afisez, zodia 12 este pesti si o afisez.
sunt sigur ca toti folositi asa ceva, normalizarea fiind ceva ce se poate vedea foarte simplu dind un view source la toate site-urile care au baze de date cu tari, orase..., insa eu nu am vazut un ex. concret in php.
va multumesc.
Sus  
Radical

Data înscrierii: 16/Feb/2004
Locație: Bucuresti

Trimis: Vin Iul 16, 2004 4:19 pm    Titlul subiectului: Re: revenire  

nemo a scris: sunt sigur ca toti folositi asa ceva, normalizarea fiind ceva ce se poate vedea foarte simplu dind un view source la toate site-urile care au baze de date cu tari, orase..., insa eu nu am vazut un ex. concret in php.

Da o fuga pana in Bucuresti... o vezi la mine... iti arat si cod... dar nu il pot scoate din firma decat pana cel mult la mine acasa...

[I hate ca nu completeaza oamenii tot profilul... sa vezi de unde (puii) este omul ala...]
Sus  
Troto

Data înscrierii: 29/Iun/2004
Locație: Brasov

Trimis: Sâm Iul 17, 2004 2:07 am    Titlul subiectului:  

Selectezi din fiecare table ce ai nevoie

Adica nu ID-ul
Daca un user e din Bucuresti tu selectezi numele orasului din tabelul cu orase si pui conditia ca ID-ul din tabelul cu useri sa fie acelasi cu cel din tabelul cu orase

Si la fel la toate

Intre conditii sa ai "AND"
Sus  
PHPRomania Bot
Bot Member

Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google
Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm   Titlul subiectului: Ad  

Sus  

Pagina de start a forumului Forum PHP Romania - Discutii despre PHP, MySQL, Javascript, AJAX, etc -> MySQL
Pagina 1 din 1