| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
maflorin
Data înscrierii: 07/Iul/2004
|
| Trimis: Mie Iul 07, 2004 9:41 am Titlul subiectului: Cum fac 'legaturi' intre tabele ? |
|
|
Salutare! (sunt inepator.... )
1. Am o baza de date cu 3 tabele(Clienti,Produse,Vanzari) (deocamdata... pt ca va trebui sa proiectez si un cos virtual )
Cum fac legatura intre coloanele dintre tabele (in Vfox ma descurcam... dar asta e).
Adica, continutul din coloanelor: 'id_client' (din Clienti) trebuie sa fie acelasi cu 'id_client'(Comenzi) si acceasi lucru in cazul 'denumire_produs'(din Produse si Comenzi ) (am parcurs ceva documentatie dar nu m-am lamurit inca deplin ... poate nu am citit ce trebuia)
Mersi mult! |
|
| Sus |
|
lordhell
Data înscrierii: 07/Iul/2004
|
| Trimis: Mie Iul 07, 2004 5:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
solutia este foarte simpla...faci la fel ca in Visual Foxpro. Te legi de ID de exemplu. ID-ul trebuie sa corespunda in cele trei baze de date. Cand adaugi o inregistrare in prima baza de date trebuie sa adaugi si in celelalte doua la fel..adiq acelasi ID (sa nu il ocupe alta inregistrare). De preferinta sa folosesti autoincrementarea cand creezi ID-ul. Vezi ca mysql-ul are asa ceva.
Cam asta este... bafta si numai bine. sper sa-ti foloseasca chestiile pe care lespun aici. Vezi ca mysql-ul are o functie care stie de ultimul ID adaugat in baza de date...mysql_insert_id() - vede id-ul autoincementat-1 :)
bafta |
|
| Sus |
|
un_guru
Data înscrierii: 25/Iul/2004
Locație: Miecurea Ciuc
|
| Trimis: Dum Iul 25, 2004 4:22 am Titlul subiectului: |
|
|
| MySQL nu face legaturi intre tabele (punct) |
|
| Sus |
|
coditza
Data înscrierii: 23/Ian/2004
Locație: cluj-napoca
|
| Trimis: Dum Iul 25, 2004 2:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
un_guru a scris: MySQL nu face legaturi intre tabele (punct)
huh? cine te-o mintit?
ai doua variante: folosesti joinuri sau innoDB... see manualu pentru mai multe info |
|
| Sus |
|
Troto
Data înscrierii: 29/Iun/2004
Locație: Brasov
|
| Trimis: Dum Iul 25, 2004 6:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
un_guru ... strike 2 ;)
Ce rost ar mai avea bazele de date (la nivelul actual) daca nu s-ar putea face asa ceva ? |
|
| Sus |
|
Radical
Data înscrierii: 16/Feb/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Lun Iul 26, 2004 1:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
un_guru ... strike 3 ;)
Un fost coleg de serviciu a spus ceva ce inca a ramas in memoria mea:
Sti sa JOIN, sti SQL.
[sau ma rog... parca asta era concluzia... ]
Dupa ce am invatat si eu JOIN-ari... bazele mele de date s-au ingrasat (in tabele)... dar timpul de executie si spatiul pe disk... au slabit considerabil...
un_guru ... UNstrike 1,2,3 ;)
Pe de alta parte totusi un_guru are dreptate pe, uzualul, MyISAM... MySQL nu face legaturi intre tabele... si probabil asta a si vrut sa spuna...
Dar asta e si logica pe care au dato ei MyISAM-ului: nu MySQL e' responsabil de legatura intre tabele ci aplicatia...
Partea cu aplicatia e responsabila a fost aplicata si la DATE... chestie care ma omoara... :evil: ca tre sa verific daca e data valida de fiecare data.... |
|
| Sus |
|
Troto
|
| Trimis: Lun Iul 26, 2004 1:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Radical.. solutie... foloseste o alta baza de date ;) |
|
| Sus |
|
Radical
Data înscrierii: 16/Feb/2004
Locație: Bucuresti
|
| Trimis: Lun Iul 26, 2004 2:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Troto a scris: Radical.. solutie... foloseste o alta baza de date ;)
Nea... in curand imi iau "MySQL Core Certification"... nu il dau pentru doar atata lucru... are el altele mai nabadaioase... dar per ansamblu sunt mai mut decat multumit... |
|
| Sus |
|
Troto
|
| Trimis: Lun Iul 26, 2004 3:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Din pacate la legaturile intre tablele mysql este unul din cele mai slabe (dintre cele f mari). in rest e pe locul 1 :) |
|
| Sus |
|
arond
Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1
|
| Trimis: Mie Iul 28, 2004 3:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hint,. hint...
InnoDB, CONSTRAINT ... FOREIGN KEY ... REFERENCES ... ON DELETE ... ON UPDATE...
Hint, hint...
MySQL nu inseamna neaparat MyISAM :).
Numa' bune. |
|
| Sus |
|
Troto
|
| Trimis: Mie Iul 28, 2004 4:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
arond a scris: MySQL nu inseamna neaparat MyISAM :).
E adevarat, dar ai cumva un "top" al bazelor de date? |
|
| Sus |
|
arond
Data înscrierii: 11/Mar/2004
Locație: 127.0.0.1
|
| Trimis: Joi Iul 29, 2004 12:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Troto a scris: E adevarat, dar ai cumva un "top" al bazelor de date?
Problema cu top-urile e ca generalizeaza, si asta nu e bine.
Ideea este ca pentru fiecare proiect (si asta inseamna "ce e de facut, cati bani trebuie sa coste, cat timp trebuie sa ia dezvoltarea, etc, etc") exista criterii specifice.
Ie., daca ar fi dupa mine, as folosi Oracle peste tot... dar cam cum sa dai $$$ multi pe Oracle pentru o prapadita de pravalie virtuala ? etc, etc
In ceea ce priveste MySQL, fara discutie (cel putin dupa mintea mea), InnoDB e mai bun decat MyISAM numai si pentru un motiv: ofera suport pentru tranzactii, chestii care e lifesaver de multe ori. |
|
| Sus |
|
PHPRomania Bot
Bot Member
Data înscrierii: 27/Dec/2007
Locaţie: Server Google |
| Trimis: Mie Dec 26, 2007 7:01 pm Titlul subiectului: Ad |
|
|
|
|